Biblioteket för barn och unga

Här får du veta mer om våra tjänster och evenemang riktade till barn och unga.

Vi har böcker för alla åldrar, från pekböcker för de allra minsta till ungdomsböcker och faktaböcker. Vill du hjälpa ditt barn med läsningen men vet inte vad ni ska låna för böcker? Fråga personalen om tips. Vi kan också plocka ihop böcker till dig om du har svårt att hinna hit och låna.

Bokappen Bibblix

Bibblix är en app med böcker och lästips för smarta mobiler och surfplattor. Den är gjord för dig som är 6 till 12 år, men det finns också många ungdomsböcker att läsa i appen. Varje vecka fylls Bibblix på med nya böcker och tips. Det finns mer än 2000 böcker att välja bland. Lånetiden är 28 dagar och du får 5 lån per vecka.

Ladda ner appen Bibblix från Playbutiken eller App store. Den är gratis och du kan ha den i en smartmobil och på en surfplatta. För att logga in behöver du ditt bibliotekskort och den pinkod du använder när du lånar böcker på biblioteken. Om du behöver hjälp med appen kan du mejla till Bibblix support.

Bibblix Playbutiken Länk till annan webbplats.

Bibblix App store Länk till annan webbplats.

Kom igång med Bibblix Länk till annan webbplats.

Gåvoböcker till barn 0-4 år

Vara folkbibliotek samarbetar med barnavårdscentralen och delar ut två gåvoböcker till barn 0–4 år. En bok när barnet är cirka 10 månader och en när barnet är cirka 4 år. Samarbetet innebär att du får ett presentkort vid BVC-besöket. Du kan sedan lösa in presentkortet mot en bok på ett bibliotek i Vara kommun.

Tidskrifter för barn och unga

Våra tidningar kan läsas på biblioteken eller lånas med hem. De här titlarna hittar du hos oss:

  • Bamse
  • Kamratposten
  • Min häst
  • Robot
  • Robot Minecraft

Talböcker

På Legimus finns talböcker för barn och unga. Vi kan hjälpa dig att skaffa inloggninsuppgifter till Legimus. Boka in en tid på biblioteket genom att ringa eller mejla oss. Bibliotekspersonalen visar också hur du går till väga för att ladda ner talböcker. Är du under 18 år kommer du tillsammans med målsman.

Använd Legimus-appen Länk till annan webbplats.

Evenemang och aktiviteter för barn och unga

På våra bibliotek finns evenemang och aktiviteter för våra barn och unga. Du hittar dem på vår evenemangssida.

Evenemang på biblioteken

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Stängt Öppnar 20 maj kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?