Bli eller hitta en språkvän

Vill du lära känna någon ny? Vill du lära dig mer om det svenska samhället, kulturen och språket? Här kan du bli eller skaffa en språkvän.

En språkvän är någon eller några som på sin fritid vill träffa nya människor. För att bli språkvän har du antingen bott länge i Sverige och kan det svenska samhället, kulturen och språket, eller så är du ny i Sverige och vill lära dig mer om landet och språket.

Du avgör själv hur länge du vill vara en språkvän. Det kan röra sig om en kortare period på några månader till en period som sträcker sig över en längre tid.

Att ha eller vara en språkvän är inget test. Det viktigaste är att ha roligt tillsammans.

Anmälan

Fyll i formuläret och skicka in till oss för att bli språkvän.


Vem är en språkvän?

Du som är över 18 år och vill träffa nya människor.

Vad gör språkvänner tillsammans?

Helst bara roliga saker! Ni kanske tar en fika tillsammans, går på promenad, går på biblioteket, spelar fotboll, grillar, går på bio, äter middag eller spelar spel.

Varför ska jag bli språkvän?

För att få möjlighet att träffa personer som bott längre tid i Sverige (kanske hela livet) och prata svenska. Svenska språket är nyckeln till integration och etablering i Sverige. Att få mötas och prata om sådant som är viktigt, roligt och intressant är viktigt för alla. Testa gärna!

Hur blir jag språkvän?

Du anmäler ditt intresse genom att fylla i och skicka in anmälningsformuläret till oss. I formuläret berättar du kort om dig själv och vad du tycker är roligt. Vi matchar ihop personer efter exempelvis intressen, utbildning eller yrke.

Är du nyfiken, hör av dig! Vi hoppas att fler ska arbeta för integration.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?