Dagverksamhet äldreomsorg

Dagverksamhet vänder sig till dig som har kognitiv svikt eller fysisk funktionsnedsättning. Här kan skicka in ansökan och läsa mer om hur dagverksamhet fungerar.

Ansök om dagverksamhet

Du ansöker om dagverksamhet genom att använda vår e-tjänst.

Har du frågor eller behöver hjälp att fylla i e-tjänsten eller behöver en utskriven version, kontakta biståndshandläggare via kommunens kontaktcenter.

Det här innebär dagverksamhet

Dagverksamhet finns i Kvänum och i Vara tätort. Den vänder sig till dig som har kognitiv svikt, fysisk funktionsnedsättning, behöver bryta din isolering eller om anhöriga eller närstående behöver avlastning. På dagverksamheten arbetar utbildad personal som tillsammans med gästerna skapar en meningsfull tillvaro i en hemlik miljö.

Dagverksamheten erbjuder dig en social gemenskap där du får träffa andra och kan delta i olika aktiviteter, exempelvis sång, musik, promenader och bakning. Vi erbjuder även fysisk träning i samråd med fysioterapeut och arbetsterapeut där du har möjlighet att få ett individuellt träningsprogram som regelbundet följs upp.

Det finns också gemensam fysisk aktivitet, exempelvis sittgympa och balansträning. Vi ordnar även stillsamma aktiviteter och avkoppling genom att vi exempelvis läser eller tittar på film tillsammans.

Dagverksamhet för dig med demenssjukdom

En av dagverksamheterna i Vara tätort har verksamhet för dig som har demensjukdom.

Lunch och fika

Under besöket på dagverksamheten serverar vi lunch och fika men det är viktigt att du ätit frukost hemma innan du kommer hit.

  • På förmiddagen erbjuds kaffe eller te med smörgås.
  • Lunchen som serveras är tillagad i köket på Solgården.
  • På eftermiddagen serveras det fika innan hemfärd.

Öppettider

Dagverksamheten är öppen på vardagar.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?