Stöd och utbildning till föräldrar

Här hittar du information om stöd och utbildningar du som förälder eller vårdnadshavare kan få.

Vi erbjuder utbildningar och samtalsgrupper till dig som förälder eller vårdnadshavare som vill stärka relationen till barnet, utvecklas i din föräldraroll och förändra vardagslivet till det bättre.

ABC föräldraträff

ABC föräldraträffar består av fyra gruppträffar kring varsitt tema. Gruppträffarna leds av utbildade gruppledare och varje grupp har som mest tio deltagare. Alla är föräldrar till barn i åldrarna 3-12 år.

På träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter men också forskning. Lärdomar och insikter tar vi sedan med oss och praktiserar hemma mellan träffarna. Träffarna är kostnadsfria men kräver föranmälan då det bara finns tio platser. Vi bjuder på fika.

Anmälan

Kursstarter sker kontinuerligt under vår och höst. Skicka in din intresseanmälan vi vår e-tjänst.

Det här gör vi på träffarna

Träff 1 – Visa kärlek

Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar.

Träff 2 – Vara med

Hur påverkar vi varandra i det digitala samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans.

Träff 3 – Visa vägen

Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn.

Träff 4 – Välja strider

Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Fakta om ABC Länk till annan webbplats.

Kontaktcenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till kontaktcenter.

Öppet Stänger kl. 16.30
Hjälpte informationen på sidan dig?